WhatsApp Son Görülme Nasıl Kapatılır?

WhatsApp kullacılarının istemediği bir durum haline gelebiliyor kimi zaman bu özellik. Gecenin bir saatinde WhatsApp’a girip, sonrasında ise bu saate ne yapıyordun WhatsApp’ta? gibi sorulara maruz kalabilirsiniz.  Sizde artık bu durumdan sıkıldıysanız son görülmenizi kapatarak bu soruna bir son verebilirsiniz. Ancak şunu önceden hatırlatalım siz WhatsApp son görülmenizi kapatırsanız diğer kişilerin de son görülme saatini göremezsiniz. Bunu bilerek bu özelliği kullanın demekte fayda var. Şimdi ise aşağıdan yazımızı okuyup, resimli olarak da nasıl yapılır bakabilirsiniz.

 

 

WhatsApp Son Görülmenizi Nereden Kapatabilirsiniz?

 

WhatsApp’a girdikten sonra ayarlar kısmına gitmeniz gerekiyor. iPhone kullanıcıları için sağ alt kısımda ayarlar düğmesi bulunuyor. Bu düğmeye tıklayarak ayarlar arayüzüne gidebilirsiniz. Bu kısım girdikten sonra en üstte isminiz ve WhatsApp durumunuz gözükecektir. Bu Yıldızlı mesajlar, WhatsApp Web/Masaüstü ve altında ise Hesap yazan bir kısım var. Bu pencereden Hesap yazan kısma tıklayın. Tıkladıktan sonra Hesap ayarlarını yapabileceğiniz kısım gelecektir. Aşağıda ki Gizlilik, Güvenlik, İki Adımlı Doğrulama, Numara Değiştir ve Hesabımı sil kısmını göreceksiniz. Bu seçeneklerden Gizlilik yazan yere tıklayın. Gizlilik kısmından Son Görülme yazılı bir kısım çıkacaktır en başta. Son Görülmenizi buradan kapatabilirsiniz. Son görülmenizi eğer kapatmadıysanız herkes veya kişilerim seçilidir. Bu seçeneklerin en altındaki Hiç Kimse yazan kısmı seçin ve artık işiniz bitti. WhatsApp’a ne zaman isterseniz girin, artık sizinle olan görüşmenize girin kişi isminizin altındaki son görülme saatini göremeyecektir. 

Bu arada hemen hatırlatalım biz; son görülmenizi kapattıktan itibaren artık karşınızdaki kişinin de son görülmesini göremeyeceksiniz. Biz size yazılı olarak tarif ettik, aşağıdan da görsellere bakarak da yapabilirsiniz. Seçim size kalmış ister kapatın, isterseniz açık tutun. Kolay gelsin.

 

SON GÖRÜLME RESİMLİ OLARAK KAPATMA :

 

1. İlk olarak WhatsApp’a girince Ayarlar kısmına gidin sağ alttan.

2. Kısımda ise bu sayfadan Hesap yazan kısma gidin.

 

 

3. Hesap kısmına girdikten sonra ise Gizlilik yazan bir yer göreceksiniz. Buraya tıklayın.

 

 

4. Gizlilik kısmına gittikten sonra ise Son Görülme yazan kısma tıklayın.

 

 

5. Son Görülme kısmına gittikten sonra ise buradan en altta bulunan Hiç Kimse seçeneğine tıklayarak son görülmenizi kapatabilirsiniz. İşte hepsi bu kadar. Maalesef bu seçeneği seçtikten sonra artık sizde kişilerinizin son görülme saatini göremeyeceksiniz.

 

Yazar: Tech Kanal

Tech Kanal, YouTube'da teknolojik videolar üreten, ürün incelemeleri, iOS ve Android için kullanılan mobil uygulamaları inceleyen, video editörleri ve tasarım programları kullanan bir sayfadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir